De allerlaatste nieuwtjes

Dolfje ontvoerd! genomineerd voor de Kinderjury

Wrow! Wat een geweldig nieuws: ‘Dolfje ontvoerd!’ is genomineerd voor de Kinderjury! ‘Dolfje ontvoerd!’ staat in de top 3 van lezers tussen de 6 en 9 jaar. Samen met de boeken ‘Dog Man en Kit Kat’ en ‘De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen’. Dank jullie wel voor het lezen en het stemmen! Op 24 juni wordt bekendgemaakt welk boek wint.

18 t/m 26 april 2020: Dolfje Weerwolfje Week!

Schrijf het maar vast op de kalender: de Dolfje Weerwolfje Week komt er weer aan! Van 18 t/m 26 april 2020 vieren we feest met Dolfje Weerwolfje en Paul van Loon. Houd deze pagina in de gaten voor alle nieuwtjes.   Feestboek: Weerwolvensoep Tijdens de Dolfje Weerwolfje Week koop je het boek ‘Weerwolvensoep’ voor maar € 10,-. Het is een heel bijzondere versie, want op de voorkant vind je een.

Dolfje en Foeksia ontmoeten elkaar in het theater!

Wrow, dat is bijzonder! Er is nu een musical gemaakt waarin Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks elkaar ontmoeten. Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij Foeksia kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar woont. Ze worden vriendjes..

Stem op Dolfje en Noura voor de Kinderjury!

Wrow, de Kinderjury is weer begonnen! Inmiddels zijn de Leesweken van de Nederlandse Kinderjury gestart. Tot en met 19 mei kan je alle boeken lezen die je maar wilt. Van 20 tot en met 26 mei breng je vervolgens je stem uit op je favoriete boek. Ook Dolfje Weerwolfje doet natuurlijk weer mee. Dit jaar kan je stemmen op Dolfje en Noura. Doe je mee? Kijk dan voor meer info.

13 t/m 21 april 2019: Dolfje Weerwolfje Week!

Wrow! Hij komt er weer aan: de Dolfje Weerwolfje Week! Van 13 t/m 21 april 2019 vieren we in heel Nederland feest met het leukste weerwolfje van Nederland. Doe je mee?   Spookweerwolven Dit is een feestje waard: het twintigste boek over Dolfje Weerwolfje ligt in de boekhandel! Een heel bijzonder boek. Want de tekeningen zijn dit keer heel anders… En anders is leuk! Wat ook leuk en bijzonder is:.

Beter lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje!

Vind je het leuk om spelletjes te doen met woorden en zinnen? Met Zinnen maken, Spelling oefenen en Woordspelletjes van Dolfje Weerwolfje oefen je op een supercoole manier met taal. En wil je oefenen met rekenen? Dat kan met Rekenspelletjes!  

GriezelWielen is genomineerd voor de Kinderjury!

Hoera! GriezelWielen is één van de vijf genomineerde boeken voor de Kinderjury in de categorie 6-9 jaar! Dank jullie wel voor het stemmen. Op woensdag 27 juli wordt bekendgemaakt welk boek gewonnen heeft.

Stem op GriezelWielen voor de Kinderjury!

Tot en met 16 mei 2018 kan je weer stemmen op je favoriete boeken. Heb jij GriezelWielen gelezen en vond je het een leuk boek? Dan kan je ervoor kiezen om hierop je stem uit te brengen. Stemmen doe je hier. Als je stemt maak je kans om voor je hele klas de Gouden Boekenbon te winnen!

Dolfje Weerwolfje Week

In april 2018 is het weer zover! Van zaterdag 14 t/m zondag 22 april vindt de Dolfje Weerwolfje Week plaats. Vier jij dit feest mee?   Een weerwolf in de Leeuwenkuil Het themaboek is Een weerwolf in de Leeuwenkuil. Dit boek is een speciale feest-editie met glitterfolie en kost tijdens de Dolfje Weerwolfje Week slechts € 10,-. Je kan het boek vanaf april in alle (online) boekhandels kopen. Hier vind.

Stem op MaanMysterie voor de Kinderjury!

Wrow! Wint MaanMysterie de Kinderjury? Er kon weer gestemd worden op de Prijs voor de Nederlandse Kinderjury! En dat hebben jullie massaal gedaan. Want… MaanMysterie zit bij de laatste 5 boeken in de categorie 6-9 jaar! Wrow! Op 11 juni wordt bekendgemaakt of MaanMysterie de Kinderjury heeft gewonnen.

Speel de app Dolfje Run!

Gek op Dolfje en zin om te gamen? Goed nieuws! In de App Store kan je de gratis app Dolfje Run downloaden. Hierin laat je Dolfje zo hard mogelijk rennen door het Weerwolvenbos. Onderweg scoor je zoveel mogelijk punten, zonder ergens tegenop te botsen. Ben je af? Beantwoord dan de vraag en je speelt verder! Onderweg moedigen Noura, Leo, Pa en Ma je aan. Heb je een hoge score? Maak.

Casper Tichelaar gelukkige winnaar van Dolfje Weerwolfje-reis

In april vierden we de Dolfje Weerwolfje Week. Als je toen een boek van Dolfje Weerwolfje kocht, kon je een reis winnen. Een Dolfje Weerwolfje-reis. Naar Schotland! Casper Tichelaar uit Meppel is de gelukkige winnaar. Hij stuurde deze foto in. Cool toch? Woensdag 25 mei vierde boekhandel Riemer Barth in Meppel een Dolfje-feest. Daar kreeg Casper de reischeque uitgereikt.     Met Dolfje Weerwolfje naar Schotland! Reizen en lezen lijken een beetje op elkaar..

Dolfje Weerwolfje Week

Hoera! Van zaterdag 16 t/m zondag 24 april 2016 vieren we de Dolfje Weerwolfje Week. Dit jaar met een extra feestelijk tintje, want Dolfje Weerwolfje bestaat in 2016 20 jaar!     Wie jarig is trakteert. Namens Dolfje Weerwolfje geven Uitgeverij Leopold, Pharos Reizen, Rick Engelkes Producties, Zwijsen en Bambolino tijdens de Dolfje Weerwolfje Week een aantal fantastische prijzen weg, waaronder een Dolfje Weerwolfje-reis naar Schotland voor jou, je ouders en broer(s)/zus(sen)!   Wat kan je.

Doe mee met de Junior Schrijfwedstrijd!

Wrow! Er is een supercoole schrijfwedstrijd: de Junior Schrijfwedstrijd. Waarom ‘ie zo cool is? Omdat je een verhaal af kan maken van Paul van Loon!   Alle basisschoolkinderen van Nederland kunnen meedoen. Een jury met Bekende Nederlanders (Nicolette Kluijver, Ruben Nicolai en Guido Spek) bepaalt de winnaars. Spannend! De verhalen van de winnaars worden echt als eBook uitgegeven. En je wint allemaal andere prijzen. Wrow!   Wil je meer weten?.

Paul van Loon te gast bij CupCakeCup!

In 2016 bestaat Dolfje Weerwolfje al 20 jaar. Wrow! En wat hoort er bij een feestje? Precies: lekkers! Taart en cupcakes!   Paul van Loon was op 29 december te gast bij het tv-programma de CupCakeCup. Daar gaf hij de kinderen tips voor het maken van een cupcake met een fabeldier.   Heb je het gemist en wil je het terugzien? Dat kan door te klikken op deze link.

2016: 20 jaar Dolfje Weerwolfje!

Wrow! Dit jaar bestaat Dolfje Weerwolfje al 20 jaar!   Dat wordt op heel veel manieren gevierd. Met nieuwe boeken, signeersessies van Paul van Loon, een muziekwedstrijd, en nog veel meer! Op deze pagina vind je de laatste nieuwtjes.   Musical In april, mei en juni tourt er een Dolfje Weerwolfje-musical door Nederland! Ben je benieuwd of de voorstelling ook bij jou in de buurt te zien is? Klik hier.

Zoektocht Paul van Loon naar Schots gezin geslaagd!

Paul van Loon maakte in maart bekend op zoek te zijn naar het Schotse gezin dat hem op het idee bracht om MeerMonster te schrijven. De tip kreeg hij al jaren geleden. In de tussentijd is hij het bericht van de familie helaas kwijtgeraakt. De zoektocht heeft gewerkt: de 11-jarige Max Christiaanse nam in augustus contact op met Paul van Loon!   Max verhuisde met zijn familie een paar jaar.

Leer schrijven en rekenen met Dolfje Weerwolfje!

Schrijven en rekenen is niet stom. Het is supercool! Want je kan nu schrijven en rekenen met Dolfje Weerwolfje! Nieuwsgierig? Klik hier!

Kinderjury

Hoera! MeerMonster is genomineerd voor de Kinderjury! Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje bedanken iedereen die op MeerMonster gestemd heeft. Op 21 juni wordt bekendgemaakt welk boek heeft gewonnen. Spannend… Wrow!

Dolfje Weerwolfje in Vakantiebieb app!

Wrow! T/m 31 augustus 2015 kan je gratis de Vakantiebieb app downloaden. Daarin vind je leuke kinderboeken. Zoals Dolfje Weerwolfje! Superhandig voor op vakantie dus. Je vindt de Vakantiebieb app hier.

Dolfje Weerwolfje in Telekids Boeken!

Er is nu ook een e-bookabonnement voor kinderen! Met Telekids Boeken krijg je elke maand 10 e-books voor maar € 2,99. En… Dolfje Weerwolfje zit daar ook bij! Klik hier voor meer informatie.

Gratis verjaardagskalender bij abonnement

Heb jij nog geen abonnement op het Dolfje Weerwolfje Tijdschrift? Als je voor 1 juli 2015 een abonnement afsluit, krijg je gratis een verjaardagskalender. Met stickers! En je maakt kans op een mega prijzenpakket! Meer lezen? Klik hier.

Foto’s van de Dolfje Weerwolfje Week

Wrow! Van 18 t/m 26 april vond de Dolfje Weerwolfje Week plaats. Wat was het weer leuk! Hier vind je een paar foto’s. Heb jij ook foto’s gemaakt? Mail ze dan naar info@dolfjeweerwolfje.nl. En dan komen ze misschien wel op deze site!

Dolfje Weerwolfje musical!

In 2016 bestaat Dolfje Weerwolfje 20 jaar. Dat wordt gevierd met een Dolfje Weerwolfje musical! De musical gaat in april 2016 in premiere. En vanaf 16 oktober 2015 kan je al een preview bekijken in Julianatoren. Kom je ook? Hier vind je meer info over de preview in Julianatoren. Klik hier voor meer info over de tournee vanaf 16 april.

1 2