Over Hugo van Look

foto_hugo

Hugo van Look werd geboren in Antwerpen (België), op 9 november 1960. Hij is de tekenaar van Dolfje Weerwolfje.

De vader van Hugo van Look was banketbakker. Als kind kon Hugo gefascineerd toekijken hoe zijn vader suikerletters op taarten maakte. Hij tekende zelf toen al op de met bloem bestoven tafels. Hugo studeerde Grafische Vormgeving in Antwerpen en volgde de opleiding Animatiefilm in Gent. In 1988 verscheen het eerste boek met zijn tekeningen: Het gebeurde op zondag, geschreven door Marie-Thérèse Schins-Machleidt.

Hij illustreert vooral boeken voor lezers van 4 tot 9 jaar. Hugo tekent vaak met zwart krijtpotlood dikke contourlijnen en gebruikt aquarelverf en ecoline.

Hugo van Look heeft nog meer boeken van Paul van Loon geïllustreerd, zoals De
griezelbus, Leeuwenkuil, Meester Kikker, Weg met die krokodil en de vampierboeken voor beginnende lezers. Hij maakt ook tekeningen voor de jeugdtijdschriften Okki, Taptoe, Doremi, Zonnekind en Zonneland en hij illustreerde boeken van onder andere Sjoerd en Margje Kuyper, Elle van Lieshout en Erik van Os.

Hugo kan Dolfje Weerwolfje en andere figuren precies zo tekenen als Paul van Loon bedacht heeft tijdens het schrijven. Dat is heel bijzonder, want wie kan er nu kijken in het hoofd van een ander? Vooral als het om de Andere Werkelijkheid van Paul van Loon gaat…